7 Kasım 2016 Pazartesi

YAĞSIZ İRMİK TATLISI

YAĞSIZ YUMURTASIZ İRMİK TATLISI
Resim yazısı ekle














Diyet malum vazgeçilmezlerimizden:)
Tatlı krizlerine çare olacak eski bir tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle.


MALZEMELER:
1,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı çam fıstığı
yarım paket krema ( 100 ml)
yarım su bardağı pekmez
1 avuç kuş üzümü
ceviz( istenirse ) tarçın


YAPILIŞI: 
İrmik ve çam fıstığı yağsız tavada kavrulur.
kalan malzemeler sıcak su başta olma üzere sırayla konur.
kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Kaşıkla şekil verilere yada borcama dökülür.
üzerine tarçın serpilip, istenirse cevizle servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. çok güzelmiş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Denemek lazım bunu. Her irmik helvası yiyişim bir eziyet oluyor bana....

    YanıtlaSil
  3. Yorumlar için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil