21 Mart 2015 Cumartesi

TEK KİŞİLİK PASTALAR








tek kişilik pasta





Sırada bekleyen onca tarifim varken dün akşam Şermin de yediğim bu tarifi torpille öne almış bulunuyorum.
Her zamanki gibi pratik bir tarif. Lezzet ise zaten tam bir şölen.
Malzemeler

1 adet yuvarlak kakolu hazır pastaban
1 paket krem şanti
1 paket muzlu krem ole
2 adet büyük muz
1 s.b (su bardağı) damla çikolata
1 s.b kırık ceviz
3 s.b süt
kakao (üzeri için )

Hazır pastabanın her iki katını da tek tek  bardak ağzı yada varsa yuvarlak ölçü ile kesiyoruz.

( 1 kişilik olacak şekilde büyüklüğü size bağlı )

Ve onları ılık sütle ıslatıp kenarda bekletiyoruz.

Başka bir kapta krem ole ve krem şantiyi 3 su bardağı süt ile ( tam dolu olmasın ) koyu kıvamda çırpıyoruz.
İçine muzları küp küp doğruyoruz, damla çikolatayı ve cevizimizi ilave edip karıştırıyoruz.
Önceden hazırladığımız yuvarlak tek kişilik pastabanlarımızın üzerine kaşıkla bolca koyuyoruz ve kenarlarını yukarıya doğru düzeltiyoruz.
Keklerin kalan kısımlarını kırıklayıp bu karışımın üzerini kaplıyoruz, en son üzerlerine kakao serpiyoruz.
Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapıyoruz. 

Bitti bile .)

AFİYET OLSUN.
 

10 Mart 2015 Salı

FIRIN TORBASINDA AYVA

Fırında ayva tatlısı


Ayvayı o kadar çok seviyorum ki, mevsimi haricinde bile özlüyorum.
Marmelatı, reçeli hele ki fırında ayva tatlısına bayılıyorum. Hiç birini yapamazsam direk soyup yiyiyorum arkadaş!

Malzemeler.

4 orta boy ayvva
ve elbette çekirdekleri
1,5 su bardağı şeker ( ben çok şekerli sevmiyorum siz dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz )
1 çay bardağı su
3-4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
fırın torbası

Ayvaları iyice yıkayıp, soyup ikiye ayırıyoruz ve çekirdeklerini kullanılmak üzere bekletiyoruz.
Çukur bir kapta şekeri, suyu iyice eritip ayvaları boca ediyoruz ve karıştırıyoruz. Fırın torbasına, bu karışımı ayvalarla birlikte ve ayvaların çekirdeklerini, karanfili, çubuk tarcını ekleyip, ağzını sıkca kapatıyoruz ve torbanın  tam üzerinden kürdanla birkaç yeri deliyoruz.( suyunun akmaması gerek deldiğimiz yere dikkat!)

200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişiriyoruz ve 180 dereceye getirip ( şekeri yanmaması için ) 15 dakika daha pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra ben üzerine resimde gördüğünüz gibi maraş usulü kesme dondurma ile servis yaptım
çok beğenildi.

Afiyet olsun.