1 Eylül 2014 Pazartesi
ÇİKOLATALI CHEESECAKE ( MEYVESİZ)
Eski dostum Dilek'in evinde karşılaştım bu tadına doyulmaz lezzetle ve onun izniyle evde yapıp tarifi sizinle paylaşıyorum.
Malzemeler:
2 paket eti kakaolu bisküvi
2 kaşık tereyağı
2 adet 200 ml krema
400 gr labne peynir
2 yumurta
2 kaşık nişasta
2 kaşık un ( ben tam buğday unu kullandım)
1 pk vanilya
1 su bardağı şeker
200 gr bitter çikolata
iyice kırıklanmış biskuvilerle terayağı karıştırılıp kare borcamın yada kalıbınızın dibine sıkıştırılarak yayılır.
ayrı bir kapta 1 su bardağı şeker, 2 yumurta, 2 kaşık un, 400 gr labne, 2 kaşık nişasta ve 200 gr krema sırasıyla mikserle karıştırılır. Borcamın üzerine karışım ilave edilip, 170 derecede 25 dk fırında pişirilir.
Fırından çıkardığımız kek ılınınca benmari usulu erittiğimiz 200 ml krema ve 200 gr bitter çikolata iyice karıştırılıp üzerine yayılır.
Buzdolabında 5-6 saat ve daha fazla dinlendirdiğimiz CHEESECAKE miz servise hazır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)