23 Haziran 2014 Pazartesi

En pratik en hızlı kurabiye benimki

pratik hızlı kurabiye
Biliyorum tuhaf bir isim oldu ancak henüz isim koymadım bu tarife.
Malum dünya kupası 2014 zamanı. Gene malum ben maç sevmem.
Mutfağa geçtim dolabı açtım bakıyorum öyle. 
1 pk krem şantiyi boşalttım kaseye, 1 su bardağı cicekyagı, alabildiği kadar un eledim içine.  Damla sakızlı vanilya birde sahi.
Nasıl güzel yoğurulan  bir hamur oldu. Yaglı kâğıt serdiğim fırın tepsisine kurabiye olarak yuvarladiklarimin üzerine birer tane çiğ badem koydum.
Önceden 180 derece ısıttığım fırının orta rafına üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serptim. 
Ohhh miss...
Ev halkı çok begendi.
Denemeye deger.
Afiyet olsun.
pratik hızlı kurabiye

11 Haziran 2014 Çarşamba

SARIMSAK YOĞURTLU KÖFTE

sarımsak yoğurtlu köfte
Bu harika lezzetle sevgili arkadaşım İlge'de tanıştım ve onun da izniyle tarifi hemen sizinle paylaşıyorum.

Misafir sofralarında, aile, dost sofralarında yerini herzaman bulur bence. Kısaca unixeks bir yemek her sofraya yakışır.
 500 gr. yağsız dana kıymayı 1 avuç kadar ufalanmış ekmek içini, 1 büyük kuru soğan rendesini, 1çk.kırmızı pul biberi (tercihen acı) 1çk.kimyoni, 1çk kuru naneyi, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile yoğurup küçük misket köfteler haline getiriyoruz ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayıp 200 derecede 15 dk fırında pişiriyoruz.

Ayrı bir tavada, 2 kuru soğanı halka yada julyen doğrayıp az bir yağda öldürüyoruz.
Borcamın yada resimdeki gibi döküm bir sacın altına pişirdiğimiz soğan halkalarını yerleştirip üzerine fırından çıkan köfteleri piramit şeklinde yerleştiriyoruz.

Üzerindeki ilk sos için; 4 adet domates rendesini yada evinizde varsa şişe domatesini 1çk. nane, 1 çk kekiki az zeytinyağı ile tavada öldürüp piramit şeklindeki köftelerin üzerine döküyoruz.

İkinci sos için; 5 kaşık süzme yoğurdu, 2 kaşık normal yoğurt ile inceltip, 3 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı (tk) un ile karıştırıp yemeğimizin en üstüne döküyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar fırına sürüyoruz.

Fırından çıkarınca, üzerine az tereyağında yada gene zeytinyağında kavrulmuş pul biberi dökerek sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.


Teşekkürler İlge CENGİZ





6 Haziran 2014 Cuma

BEŞAMAL SOSLU TAVUK (SELMA'NIN ÖZEL TARİFİ)

Beşemal soslu tavuk


Tavuk yemeği çok sevmediğimden nadiren yaptığımda artık organik denilenlerin bile ot gibi olduğu tavuk etini nasıl lezzetlendiririm diye değişik tarifler deniyorum kendimce.
Sizinle paylaşacağım tarif basit, lezeetli sunuma uygun ve pratik bir yemek olacak.

Malzemeler:
-500-750 gr arası kemiği ve derisi alınmış tavuk but ( büyük küpler halinde doğranacak)
-susam ve ceviz (az miktarda)
-2 baş kuru soğan
-tuz
-çekme karabiber
-1 küp şeker
-safran, zerdaçal,zencefil birer tutam ( evde varsa ve tercih edilirse )
 -3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanları kavurmaya yetecek kadar)
- kaşar peyniri( fırına süreden önce borcamın üzerini kapatacak kadar)
-1 pk Knorr beşemal sos ( üzerindeki tarife göre pişecek)
-1 çay bardağı süt
beşemal soslu tavuk

















soğanları julyen doğrayıp vok tavada zeytinyağı ile hafif öldürdükten sonra, doğranmış tavukları, çekme karabiberi, tuzu, 1 küp şekeri ekliyor ve pişiriyoruz.10 dk sonra eğer arzu edilirse safran, zerdeçal ve zençefilde eklenip kapağını kapatıyor ve kısık ateşte pişiriyoruz. İstenirse kırmızı toz yada pul biberde eklenebilir.Susam ve cevizi de ilave ediyoruz. Suyu azalırsa az miktarda süt ile sulandırıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.


beşemal soslu tavuk


Beşemal sosu paketin üzerindeki tarife göre süt ile hazırlayıp, pişirdiğimiz etlerle ile karıştırıyoruz ve borçama döküyoruz.
üzerine ince dilimlediğimiz yada rendelediğimiz kaşar peynirlerini de doğrayıp üzeri kızarana dek fırında(180 derece) pişiriyoruz.


beşemal soslu tavuk


ve sıcak sıcak servis yapıyoruz
Afıyet olsun.