19 Ekim 2012 Cuma

BROWNİ



Malzemeler:

2.5 su bardağı un
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
1   su bardağı zeytinyağı
1   su bardağı süt
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (istenirse)
4 çorba kaşığı kakao
1  paket kabartma tozu
1 paket vanilya yada 1 tatlı kaşığı tarçın

Sos   :

1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı pirinç unu
100 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ







Geniş bir kasede yumurtaları ve şekeri 5-6 dk çırpılacak. Zeytinyağı, süt ve kakaoyu ilave edip, 5 dk daha çırpılacak.Un, kabartma tozu, vanilya ilave edilip 3 dk daha çırpılacak.Ceviz fırın kabına konmadan hemen önce ilave edilecek ve çok çırpılmayacak.






Yağlanıp unlanmış fırın kabında (tercihen kare bor cam) önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürülecek.İlk 20 dk da fırın kapağı acılmadan 40 dk kürdanla kontrol edilip pişirilecek.(fırına göre 30 dk sonra pişip pişmediğine bakılabilir ) Browni soğumaya bırakılacak.




SOSUN HAZIRLANIŞI:

Süte toz şeker, kakao ve pirinç unu ilave edilip, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilecek. Daha sonra bitter çukulata ve tereyağı ilave edilecek.






Biraz daha pişirilip altı kapanacak ve 5 dk çırpılıp soğuyan browninin üzerine dökülecek.
Buzdolabında bekletilip servis yapılacak.







AFİYET OLSUN.









8 Ekim 2012 Pazartesi

3.GELENEKSEL YEMEK BLOGU YAZARLARI TOPLANTISI





Gene muhteşem, gene harika, gene olağanüstü, gene enerjik, güleryüzlü bir toplantı daha oldu.
Yediğimiz birbirinden lezzetli ikramlar dost sohbetiyle karışınca  çok daha unutulmazdı.
Emeği geçen herkese, toplantıyı organize eden bütün arkadaşlarıma, harika sponsorlarımıza, zarif detayları için mekan sahibi Nilay Köseler'e çok teşekkür ederim.
Kocaman sevgiler...

Organizasyon ekibi:
Şerife, Özay, Hülya ve İsmet' e sonsuz teşekkürler..

Sponsorlar:

Dr oetker
Selva
Carte D'or
Fairly
Oba Çay
Signal
Yuva Maya
Ayfrost
Ravika
Koroplast
Pınar
Sweet Via
Nivea
Forma Stüdyo Beste
Knorr